1.Voor het beslag het ei met de helft van het bier los roeren.
2.De gezeefde bloem en een snufje zout toevoegen en het geheel tot een glad beslag roeren.
3.Eventueel nog wat bier toevoegen.
4.Het beslag koud weg zetten.
5.Voor de saus de ui snipperen en in de hete boter glazig laten worden.
6.De appel en ananas klein snijden en even mee fruiten.
7.Kerriepoeder toevoegen en het geheel afblussen met de wijn, visfumet en room.
8.De saus aan de kook brengen, het laurierblaadje toevoegen en op een matig vuur 10 minuten laten trekken.
9.De saus zeven, binden met de geprakte banaan, op smaak afmaken met peper en zout en koud laten worden.
10.De frituurolie verwarmen tot 180 graden.
11.De langoestines pellen en met peper bestrooien.
12.De verschillende slasoorten wassen, uit laten lekken en in stukken scheuren.
13.Van de kropsla alleen het hart gebruiken.
14.De tomaat ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
15.De aardappel schillen.
16.Deze in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden.
17.De aardappelreepjes wassen en droogdeppen.
18.De sla over 4 borden verdelen.
19.De langoestines door het beslag halen en in de hete olie goudbruin bakken.
20.De langoestines uit laten lekken, door midden snijden en op de sla leggen.
21.De aardappelreepjes goudbruin frituren en uit laten lekken.
22.De salade met de saus besprenkelen en de aardappel hier overheen strooien.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |